Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

ISTANBUL – Bij de brand in het historische Haydarpaşa treinstation in de Turkse metropool Istanbul zijn geen doden of gewonden gevallen. De materiële schade lijkt echter groot: het volledige dak is verwoest, delen ervan zijn ingestort en de brand richtte tot enkele verdiepingen onder het dak schade aan, aldus berichtgeving in de Turkse pers. Hoe groot de schade precies is, moet nog worden onderzocht.

Aanvankelijk werd gevreesd dat het station niet gered zou kunnen worden, maar uitendelijk had de brandweer het vuur met ongeveer anderhalf uur onder controle. Het gebouw ligt pal aan het water, waardoor de brandweer er met blusboten razendsnel bijkon. De brand ontstond door renovatiewerkzaamheden aan het dak, maar hoe precies is nog onderwerp van onderzoek.

Voor grote chaos op het spoor zorgt de brand overigens niet: Haydarpaşa is weliswaar het station van waaruit alle treinen naar bestemmingen ten oosten van İstanbul vertrekken, maar het treinverkeer in Turkije is niet erg intensief. Langeafstandsvervoer gaat vooral per bus en vliegtuig.

(Het ANP maakte de eerste nieuwsberichten over de brand op de redactie in Den Haag. Ik woon dichtbij Haydarpaşa en ben er naartoe gegaan. Daarna schreef ik deze update om de ANP-berichtgeving ‘af te maken’.)

1 Comment »

One Response to “Vooral materiële schade bij brand station Istanbul”

Comments

  1. Grenelle Reginald dec 03 2010 / 4pm

    Geachte ,
    wil je het Haydarpasa station, en dan vooral de wachtzaal samen met de loketenzaal zien in haar spendeur, dan moet je eens de reclame van Chanel nr.5 in de gaten houden. Op het einde van de clip komt de bovenvermelde zaal in beeld samen met plafond en de mozaiek van de vloer in beeld prachtig.
    En zo zie je maar dat ook in een reclame clip je soms prachtige historische gebouwen kunt bewonderen.

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel