Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

ISTANBUL – Eén van de modernste ziekenhuizen in Turkije is in opspraak geraakt nadat in vijftien dagen tijd 27 baby’s overleden. Het Ankarese staatsziekenhuis heeft verklaard dat de (deels premature) baby’s infecties hadden die het ziekenhuis niet aangerekend worden, maar deskundigen trekken dat in twijfel. Het Ministerie van Volksgezondheid stelt een onderzoek in.

Het ziekenhuis heeft één van de grootste kraamafdelingen van het land: in juli werden er 1840 baby’s geboren. Het is gespecialiseerd in het begeleiden van vroegtijdige bevallingen en de behandeling van premature baby’s, maar volgens bronnen die in verschillende Turkse kranten worden aangehaald, liet de organisatie al langere tijd te wensen over. Zo zouden er soms te veel opnames zijn, waardoor er meer baby’s in één bedje moesten liggen. De verloskamers zijn door een verbouwing tijdelijk verplaatst, waardoor de afstanden tussen verloskamers en kraamafdeling groter is, wat tot grotere risico’s zou leiden. Een vader die zijn vier weken oude baby verloor, vertelt in dagblad Radikal dat hij zijn handen waste voor hij de babyafdeling opging, maar nooit hygiëne-instructies kreeg. Hij start een juridische procedure tegen het ziekenhuis.
Het ziekenhuis verwijst voor commentaar naar een later te verschijnen persbericht, maar bracht eerder deze week naar buiten dat een deel van de kinderen stierf aan infecties die zij niet in het ziekenhuis hadden opgelopen. Hoogleraar Eraksoy, bestuurslid van een vereniging voor microbiologie en infectieziekten, trekt dat in twijfel: baby’s lopen geen infecties op in de baarmoeder, dus waar anders dan in het ziekenhuis kunnen ze geïnfecteerd zijn geraakt? We moeten uitzoeken wat hier precies aan de hand is”, zo citeert dagblad Radikal.

No Comments »

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel