Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

ISTANBUL – Een Turkse rechter heeft een man wegens huiselijk geweld veroordeeld tot het wekelijks aanbieden van een bosje bloemen aan zijn echtgenote, een half jaar lang. Ook moet hij vijf boeken lezen over het opvoeden van kinderen. Dat meldt dagblad Hürriyet vandaag.
Sinds vier jaar hebben Turkse rechters de mogelijkheid alternatieve straffen op te leggen. De laatste tijd verschijnen er steeds vaker berichten over wonderlijke straffen. Zo meldt dagblad Haber Turk vandaag dat een man de staf heeft volbracht die hij kreeg opgelegd voor het slaan van zijn dochter: hij plantte 500 jonge boompjes. Onlangs werd een man wegens geweld tegen zijn vrouw veroordeeld tot het schrijven van strafregels: hij moest duizend keer schrijven dat hij er spijt van had en die briefjes verspreiden in zijn dorp.
Kritiek op de straffen voor geweldsmisdrijven is er nauwelijks. Onlangs verklaarde een rechter dat ze uitsluitend positieve reacties kreeg op haar besluit huiselijk geweld te bestraffen met strafregels.

1 Comment »

Blog posts on this article

  1. Uw ANP-vrouw in Turkije at Journalist in Turkije jul 05 2009 / 12pm

    [...] onder de kop ‘opmerkelijk’. Die stukjes, geef ik toe, zet ik niet altijd op mijn site – uitzonderingen daargelaten. Kortom: vier tot zes verhalen per maand voor het ANP. Kan ik de huur weer van [...]

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel