Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

ISTANBUL – Bij twee galerieën in Istanbul zijn dinsdagavond vijf gewonden gevallen toen een groep onbekenden met stenen en stokken bezwaar maakte tegen het feit dat er op straat alcohol werd geschonken. Bij de twee galeriën werden exposities geopend met honderden gasten uit binnen- en buitenland. Dat melden verschillende Turkse media woensdag.

Een groep van zo’n dertig mensen gooiden stenen en sloegen met stokken op de gasten in, er sneuvelden ruiten en er werd met pepperspray gespoten. Buurtbewoners hadden de galerieën naar verluidt gewaarschuwd voor de aanval. De aanvallers maakten zich uit de voeten voor de politie arriveerde. Er zijn geen arrestaties verricht, maar het onderzoek naar de gebeurtenissen is inmiddels op gang gekomen.

De aanval wakkert bij veel Turken de angst aan dat vrijheden die volgens hen verbonden zijn met de seculiere republiek, zoals het vrij gebruik van alcohol, in het gedrang komen.

3 Comments »

3 Responses to “Gewonden om alcohol in Istanbul”

Comments

 1. Herman sep 26 2010 / 5pm

  Hiervan kijk ik op. Voor verlenging van onze paspoorten waren mijn vrouw en ik afgelopen voorjaar in Istanbul en vonden het een redelijk westerse wereldstad. Daarom verbaast ons deze reactie van de ‘gelovigen’. Wellicht moeten we er eens een weekje heen.

 2. Melike okt 05 2010 / 2am

  Het is ondertussen bekend gemaakt dat het conflict werd veroorzaakt door de overlast die bewoners ondervinden. Door de drukte in de galerijen stonden sommige bezoekers op straat, welke al niet breed is. Voorbijgangers maakten opmerkingen waardoor er ruzie ontstond en vervolgens uit de hand liep. Dit is bevestigd door de burgemeester.

  Jammer dat er een nieuwsartikel wordt gepubliceerd die voor velen onderons schrikbarend kan zijn en helaas geen update plaatsvindt.

  Mvg,
  Melek

 3. ayyip erdogan jan 16 2011 / 11pm

  Mensen worden nu in Turkije op de bon gezwierd wanneer men hun minderjarige zoon of dochter op restaurant neemt waar alcohol bij het eten wordt geschonken .De politie kan zelf het kind meenemen omdat men ‘ een onvoorbeeldige ouder is ‘ Dat is het nieuwe Turkije beste mensen!

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel