Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

ISTANBUL – Premier Erdogan heeft in een toespraak woensdagochtend aangekondigd de dorpen in aardbevingsgebieden veiliger te willen maken. In dorpen gingen alle huizen die met ‘modderstenen’ zijn gemaakt, tegen de vlakte tijdens de aardbeving afgelopen zondag. ‘We willen dat daar alleen nog stevige woningen van niet meer dan één verdieping worden gebouwd’, zei hij.

Details over de plannen om de dorpen veiliger te maken, gaf Erdogan niet. Wel haalde hij in zijn speech hard uit naar bouwers die nog altijd bouwvoorschriften negeren. Tientallen appartementencomplexen bleken niet bestand tegen de aardbeving, ook complexen die de afgelopen tien jaar zijn gebouwd en die aan verscherpte regels hadden moeten voldoen. Hij vergeleek gemeentes, aannemers en toezichthouders die onachtzaam met de regels omgaan, met moordenaars.

De door de nationale overheid gebouwde wooncomplexen voor mensen met middeninkomens aan de randen van steden, hebben de aardbeving zonder uitzondering wel doorstaan, zo heeft het betreffende ministerie laten weten.

1 Comment »

One Response to “Erdogan wil dorpen veiliger maken”

Comments

 1. Sharky okt 28 2011 / 6pm

  Erdogan had de dorpen al lang veiliger kunnen maken als hij de daartoe ter beschikking staande fondsen niet had misbruikt.

  Ik noem als voorbeeld de zgn. zes “aardbevings belastingen”, opgelegd na de desastreuze aardbeving in 1999 in het Marmara gebied.

  Vele miljarden Euros die zo zijn binnengekomen, zijn door deze corrupte regering omgeleid (gestolen) om er grote projecten mee te financieren, ter meerdere eer en glorie van Erdogan en zijn AKP.

  Er werden echter geen grote projecten gerealiseerd in het zuidoostelijke deel van Turkije waar overwegend Koerden wonen.

  De belastingen waren bedoeld om maatregelen te treffen die een adekwaat reageren op aardbevingen mogelijk maken. Bijvoorbeeld het financieren van de training van reddingsteams en -honden en het aanschaffen van wooncontainers en tenten.

  Ook reparaties zouden uit deze pot betaald moeten worden.

  Nu is al het geld verbrast en het zuidoostelijke deel van Turkije staat letterlijk in de kou.

  Daar boven op komt nog het feit dat aangeboden hulp uit het buitenland o.a. uit Israel geweigerd werd. Het ziet er naar uit dat Erdogan liever Turken ziet sterven dan hulp aan te nemen uit het buitenland.

  En zo iemand als Erdogan wil voor vol worden aangezien en als een vader voor alle Turken zijn?

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel