Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

ISTANBUL – Het is de ‘transfer van de eeuw’, oordeelt de grote Turkse sportkrant Fanatik. Concurrent FotoMac brengt het nieuws met de toevoeging dat het ‘geen grapje maar werkelijkheid’ is, en dat Snijder ‘erg opgewonden’ is.

SNİJDER

SNİJDER

Ook veel gewone kranten brengen de komst van de Nederlandse sterspeler Wesley Snijder naar de Istanbulse club Galatasaray op hun voorpagina’s. De grote Turkse TV-zender NTV blies een zinnetje van Sneijder dat hij ‘houdt van grote wedstrijden en tegen Besikatas wil spelen’ lekker op: ‘Sneijders eerste statement is voor Besiktas!’ Besiktas, samen met Galatasaray en Fenerbahce de top van het Turkse voetbal, staat tweede in de ranglijst van de Turkse competitie, Galatasaray eerste.

Lieve berichtjes

Bij het bekend worden van het nieuws zondag was Sneijder meteen het belangrijkste onderwerp dat door Turkse twitteraars werd besproken, met de ‘hashtag’ WelcomeToGalatasarayWesleySnijder. Ook op maandagochtend nog is ‘Sneijder’ het meest besproken onderwerp op de microberichtendienst.

Behalve het nieuws van Sneijder zelf, haalt echtgenote Yolanthe ook de kolommen. Ze schreef op Twitter in het Turks ‘Bedankt voor jullie lieve berichtjes!’, en dat is natuurlijk voldoende stof voor een stukje mét foto.

Sportkrant Fanatik gaat de hele week uitpakken met de komst van Snijder. Op de voorpagina belooft de krant op dinsdag een Wesley Sneijder-poster, en op woensdag en donderdag een foto-album in twee delen. Ze laten nu alvast het shirt zien met nummer 1, dat is al klaar.

Goede vriend

Galatasaray doet het goed in de Turkse competitie: ze staan op kop met 33 punten uit 18 wedstrijden. De aanvoerder van het Nederlands elftal heeft over de transfer naar Galatasaray ongetwijfeld contact gehad met zijn goede vriend Dirk Kuijt, plaatsvervangend aanvoerder, die vorig jaar een contract tekende bij aartsrivaal Fenerbahce. Die club doet het overigens minder goed, hoewel Kuijt veel scoort: ze staan vierde.

Wesley Sneijder komt maandagmiddag naar Istanbul om zijn contract te tekenen. Om 15.30, meldt FotoMac. Er zal ongetwijfeld een schare fans klaarstaan om de ‘superster’, in FotoMac’ woorden, te verwelkomen.

No Comments »

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel