Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

De vlagverkoop beleeft gouden tijden, mede door de gevechten tegen de PKK in het zuidoosten en in noord-Irak. Vorige week bracht ik een bezoekje aan de grootste vlaggenfabriek van Turkije en hun verkoop groeiede dit jaar met honderd procent – en konden daarmee niet aan de vraag voldoen. De rode vlag met witte maan en ster is overal: aan auto’s of uit ramen van huizen, in enorme afmetingen wapperend aan openbare gebouwen of aan hoge vlaggenmasten. Dat de vlaggen echt overal te zien zijn, merkte ik gisteren. Ik zat in een taxi en wees voor me uit op straat naar twee grote vlaggen om de chauffeur te wijzen waar hij me eruit kon laten. ‘Daar bij de vlaggen graag’, zei ik. Ik zag pas dat er veel meer wapperden toen de chauffeur vroeg: ‘Welke precies?’

No Comments »

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel