Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

Nieuwsflits! De regerende AK Partij gaat het beruchte strafrechtartikel 301 aanpassen! Veel kranten brachten het op de voorpagina en ook de buitenlandse pers pikte het verhaal op. Mijn gedachten gaan terug naar december, toen hetzelfde nieuws de kranten haalde. Ik schreef snel een artikel waarin ik verschillende mensenrechtenactivisten aan het woord liet die geloofden dat verandering van artikel 301 niet veel zou helpen voor de vrijheid van meningsuiting. Ik stuurde het naar De Pers en zei dat ze het verhaal konden plaatsen als de wet inderdaad veranderd was. ‘Waarschijnlijk volgende week’, voegde ik eraan toe. Maar de week daarna gebeurde er niets, dus het verhaal kwam ‘op de plank’ terecht. In de eerste week van januari mailde ik de krant weer: de regering kondigt aan dat ze waarschijnlijk volgende week artikel 301 gaan veranderen! Maar natuurlijk gebeurde er weer niets in het parlement. Opnieuws: half februari: premier Erdogan zegt dat de wijzigingen in artikel 301 waarschijnlijk volgende week in het parlement besproken worden, dus dan kan mijn verhaal mee! En opnieuw gebeurde er niets in het parlement. Deze keer kondigde een minister het nieuws aan: we gaan snel artikel 301 aanpassen! Deze keer heb ik de krant niet gemaild, hoe graag ik mijn verhaal ook geplaatst wil zien. Ik ben niet gek. Als ik ze weer een kattebelletje stuur over nieuws dat nooit echt komt, lijkt het haast alsof ik niet weet waar ik het over heb. Terwijl ik dat heel goed weet. Artikel 301 gaat veranderd worden. Waarschijnlijk volgende week.

No Comments »

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel