Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

Ik was vroeg op vandaag. Er moest een verhaal af waar ik gisteren in vast zat en rond zes uur zat ik al te tikken. Af en toe stak ik even mijn hoofd uit het raam van mijn werkplek om wat frisse ochtendwind op te vangen. En toen zag ik haar zitten, één van mijn buurvrouwen, op de drempel tussen haar woonkamer en balkon. Ze was wat verstelwerk aan het doen, haar baby sliep in een bedje achter haar. Net als ik benutte ze de vroege ochtend om wat werk af te krijgen waar het overdag niet altijd rustig genoeg voor is. Ik tikte verder, kreeg flink wat werk gedaan, en telkens als ik even keek, zat zij er nog. Grappig genoeg werd onze ochtendrust rond hetzelfde moment verstoord. Ik zag haar haar naaispullen opbergen terwijl haar zoontje de eerste geluidjes van de dag liet horen. Toen ik weer naar mijn computer liep, zag ik op het scherm het eerste mailtje van de dag mijn inbox inrollen.

1 Comment »

One Response to “Ochtendrust”

Comments

  1. Karina aug 27 2008 / 12pm

    JIJ was mijn eerste mailtje van de dag! Mensch wat was je vroeg. Nu weet ik waarom. Leuk.

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel