Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

Gisteren zag ik ze zelfs in mijn stadsdeel, het conservatieve Üsküdar: ultrasexy lingerie in knalrood. BH’s, strings, jarretelles, allemaal mini en gemaakt van (neppig) kant en met wollen pompoentjes op strategische plekken. De niemendalletjes duiken steeds vaker op, als ware het een hype.

Ik was met een Turkse vriendin en vroeg haar vol verbazing of dat spul nou echt verkocht wordt of alleen de etalage siert om aandacht te trekken. Haar antwoord verbaasde me zo dat ik even moest oppassen niet keihard ‘Echt?’ uit te roepen. Haar antwoord: ‘Komt door de tijd van het jaar, want vrouwen dragen dit speciaal rond oud en nieuw voor hun man.’ ‘Echt?’, vroeg ik met grote ogen en met moeite ingehouden stem. ‘Ook de gehoofddoekte vrouwen in Üsküdar, dragen zij deze nietsjes onder hun wijde kleding op de laatste of eerste dag van het jaar?’ Nou ja, keihard bewijzen kunnen we het niet, maar ja, het schijnt zo. Niet allemáál natuurlijk, maar toch. Vriendin voegde er onmiddellijk aan toe dat zij natuurlijk niet meedoet aan de traditie. En ik ga er ook niet aan. Rood is mijn kleur niet.

2 Comments »

2 Responses to “Sexy rode nietsjes”

Comments

  1. Johanneke dec 29 2009 / 11am

    Echt niet ;-) ?

  2. Wendy jan 02 2010 / 11am

    Het is echt waar! Ook hier in Ankara hangen alle etalages er vol mee. Het dragen van rood op Oudejaarsnacht schijnt geluk te brengen…… geen idee of het werkelijk zo is :-) Enne… nog de beste wensen voor 2010 Frederique, ga zo door met schrijven! Groetjes, Wendy.

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel