Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

Het gaat nogal goed met de bezoekersaantallen van deze site en de Engelse versie ervan. Sinds ze werden gelanceerd, in 2007, zijn de aantallen omhoog gegaan van ongeveer 15 (m’n ouders en een handvol vrienden en collega’s) naar maar liefst 50.000 per maand nu. Ik bereik een nog altijd groeiend publiek in Nederland, Turkije, de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland en een hele zwik andere landen.

Ik ben er natuurlijk nogal blij mee dat mijn plan om freelance correspondent in Turkije te worden, zo goed uitpakt. Het is me gelukt om voor vele verschillende bladen te schrijven, over allerhande onderwerpen maar vooral over politiek, mensenrechten en vrouwenlevens. Door ze allemaal ook hier te publiceren en dat aan te vullen met blogs, heb ik aardig wat mensen naar dit hoekje op internet weten te trekken, die nog steeds weer terugkomen ook.

Ik ben nog lang niet klaar met Turkije. Ik blijf doen wat ik de afgelopen vijf jaar heb gedaan (yup, jubileum!), maar ik wil ook dieper graven. In de Koerdische kwestie, om precies te zijn. Ik ga niet al mijn plannen hier uit de doeken doen, deels omdat die zo groot zijn dat ik er zelf zenuwachtig van word, maar dit jaar wil ik de zaak op allerlei manieren onderzoeken.

En, ik zal er geen doekjes om winden: ik heb daar geld voor nodig. Geld om tijd vrij te maken om me te kunnen concentreren. Geld om vertalers en tolken in te huren, en andere professionals om me te helpen. Geld om te reizen. Geld om boeken te kopen. Ik ga natuurlijk subsidieaanvragen doen bij journalistieke fondsen, maar ik ga er niet vanuit dat dat voldoende zal zijn om de begroting sluitend te krijgen. Daarbij, dergelijke fondsen kunnen ook niet de normale werktijd (lees: werktijd waarin je direct geld verdient) compenseren die ik verlies door me op dit project te storten.

En daar, waarde lezer, komt u in beeld: je kunt me financieel steunen! Elke financiële bijdrage wordt gewaardeerd en – beloofd – wijs en zorgvuldig uitgegeven. Natuurlijk zal ik hier over mijn vorderingen berichten. Verder kan ik vooralsnog niets teruggeven. Maar uiteindelijk gaat het allemaal leiden tot een diepgaand en eerlijk, zowel politiek als persoonlijk journalistiek product. Zoals je zo’n beetje gewend bent van uw favoriete correspondent, dus eigenlijk.

Benieuwd naar wat het worden gaat? Er is maar één manier om erachter te komen! Help me dit mogelijk te maken! Je kunt doneren via Paypal (en nee, daar heb je niet zelf een Paypal-account voor nodig) en de simpele procedure starten door op de paypal-knop hieronder te klikken. Je kunt natuurlijk ook gewoon overschrijven, en wel naar ING Bank rekeningnummer 3700084, tnv FH Geerdink in Hengelo. Overschrijven vanuit het buitenland? Gebruik IBAN-code NL27INGB0003700084, BIC-code INGBNL2A.

Bij voorbaat mijn hartelijke dank.

No Comments »

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel