Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

Ik kreeg nogal wat mail deze week over de stemming over de ‘genocide wet’ in de Commissie voor Buitenlandse zaken van het Huis van Afgevaardiin de VS. Zowel groepen voor als tegen de wet legden hun standpunt uit en sommigen riepen me op brieven voor of tegen de wet te schrijven naar de commissie.

En nu is de resolutie aangenomen. Ik dacht altijd dat ik er vooral tegen was omdat politici zouden moeten beslissen over geschiedenis, simpelweg omdat het politici zijn en ze altijd politieke motieven hebben. Dat vind ik nog steeds, maar een paar dagen geleden las ik een opiniestuk van columnist Orhan Kemal Cengiz over dit onderwerp, en dat stuk zou ik graag delen. Het verwoordt prachtig de mening die ook in mij sluimerde maar die ik nooit zo zou kunnen verwoorden. In het kort: als er nou ook maar eens een greintje oprechte zorg om mensenrechten achter dit soort politiek zat…! Klik hier om te lezen (wel in het Engels).

No Comments »

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel