Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

Nu ik het youtube- eeeh, ding over Atatürk heb gezien, ben ik nog verbaasder over de blokkade van youtube afgelopen week in Turkije. Het verdient het woord ‘filmpje’ niet eens. Wat je ziet is een foto van Atatürk, waarop ze ‘m roze wangetjes, rode lippen en wat oogschaduw gegeven hebben, ze laten hem met een hoog stemmetje zeggen dat hij de vader der Turken is en dan volgt wat onverstaanbaar gebrabbel met een hoop bliepjes er doorheen. Daarna een net zo simplistisch plaatje van Atatürk die ‘meezingt’ met het nummer YMCA van The Village People. Atatürk, willen ze maar zeggen, was homo. Is dít wat Turkije aanzette tot het blokkeren van youtube? Degene die dit ‘filmpje’ in elkaar geflanst heeft, moet rond de elf geweest zijn, zo niet in leeftijd dan toch in geest. En als ik íets van kinderen weet, is het wel dat je ongewenst gedrag geen aandacht moet geven, want daarmee stimuleer je het alleen maar. Geweldig toch, als jouw ‘filmpje’ zorgt voor een nationale youtube-blokkade en voor artikelen in vele buitenlandse kranten? Dus ik denk dat het wachten is op de volgende youtube-blokkade die het leven van een tiener wat spanning geeft.

No Comments »

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel