Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

Jammer eigenlijk, dat ik het gedrag van mensen op de boot niet wat preciezer heb bestudeerd voor vorige week maandag strengere rookregels wereden ingevoerd. Roken mag niet meer in openbare gebouwen en ook niet meer op buiten op de boot. De veerboot die ik vaak neem, doet maar tien minuten over zijn tochtje over de Bosporus, maar voor rokers is dat best lang. Ik weet er alles van, ik rookte ooit zelf. Tien minuten zitten en voor je uit staren, dat is de perfecte gelegenheid om even een sigaret te roken. En nu ineens is die gewoonte verboden. Maar als ik al varend om me heen kijk, zie ik allerlei grappig gedrag dat er voorheen volgens mij niet was. Zoals: met je aansteker spelen, krulletjes draaien in je haar, aan je neus krabben en met je vingers op de knie trommelen. Nieuwe gewoontes vervangen de oude.

No Comments »

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel