Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

Dat is de boodschap van een campagne tegen analfabetisme van het Ministerie van Onderwijs. Speciaal gericht op vrouwen natuurlijk. Van de ongeveer 70 miljoen Turken zijn er ongeveer 5 miljoen analfabeet. Om meer vrouwen naar alfabetiseringscursussen te lokken, worden nu in samenwerking met een bank huishoudelijke apparaten ingezet: elke vrouw die een lees- en schrijfcursus succesvol afsluit, sleept een wasmachine of koelkast in de wacht. Ik schoot in de lach toen ik het las, want zo’n campagne zou in Nederland onmiddellijk uit feministisch oogpunt om zeep geholpen worden. Maar ik vind het een geweldig idee. De meeste analfabete vrouwen zijn nu eenmaal huisvrouw en die worden vast gemotiveerder te leren lezen en schrijven als er een mooi apparaat op het spel staat. Doe je best dames!

No Comments »

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel