Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

De oproep tot gebed die vanaf tientallen minaretten over de stad schalt, het gekrijs van grote groepen meeuwen, de scheepshoorns over de Bosporus: het zijn geluiden die onlosmakelijk aan Istanbul verbonden zijn. Ik wil daar nog een geluid aan toevoegen. Een diep en massaal gezang, een monotoon maar soms ook melodieus gejuich. Vanavond was het er weer, pakweg twee uur lang. Het is het geluid van het Beşiktaş-stadion tijdens een wedstrijd. Het stadion ligt pal aan de Bosporus aan de Europese kant van de stad, en ik woon er recht tegenover, aan de Anatolische kant. Het water draagt het gejuich en gezang van de supporters rechtstreeks mijn woonkamer in. Vanavond was het weer raak, en goed ook: Beşiktaş trof die andere grote Istanbulse club, Fenerbahçe. Maar intussen zijn de Beşiktaş-fans wel erg stilletjes: het werd 1-2. De meeuwen en scheepshoorns hebben weer de ruimte.

No Comments »

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel