Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

Vanmiddag was ik op het Istanbulse partijkantoor van de regerende AK Partij. Ik dacht, daar zullen ze wel met z’n allen rond tv’s zitten om naar de stemming in het parlement over ‘de hoofddoek’ te kijken. Vandaag was de eerste stemming over het voorstel de grondwet zo te wijzigen dat het niet meer mogelijk is vrouwen met een hoofddoek op de universiteit te weigeren. Zaterdag volgt een tweede stemming. In de hal van het kantoor stond wel een tv aan, maar geen kip die ernaar keek. Waarom niet?, vroeg ik aan de vrouw waarvoor ik kwam, zelf ook gehoofddoekt. “Veel vrouwen”, zei ze, “zijn klaar met die hele discussie en willen er eigenlijk niets meer over horen. Ik draag een hoofddoek, nou én? Een ander een snor, de één een spijkerbroek, de ander een rok. Laten we elkaar allemaal de vrijheid gunnen te dragen wat we willen en de eindeloze discussie daarover stoppen.” Geen overwinningsroes dus ter kantore van de AK Partij. ‘De kwestie’ wordt nu geregeld, en dat is dat. Over tot de orde van de dag.

No Comments »

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel