Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

De militaire actie tegen de PKK in noord-Irak wordt steeds intensiever. Een aantal vliegtuigen heeft doelen gebombardeerd en heeft laten weten dat er geen burgers zijn omgekomen. En zoals wel vaker ben ik verbijsterd over hoe sommige kranten hier over de aanval berichten. Eentje prees de ‘geweldige show’ die het goed uitgeruste en uitstekend getrainde leger had weggegeven. Dat het Turkse leger wat voorstelt, oké, maar ‘een geweldige show’? Een andere krant kopte iets als ‘We hebben ze mooi op hun donder gegeven’. Dit soort berichtgeving gaat in tegen elke journalistieke regel die ik ken. Waar is de kritische blik? Waar is op zijn minst een poging tot objectiviteit? Deze media-show is bepaald niet fantastisch…

No Comments »

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel