Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

Turkse vrouwen moeten minstens drie kinderen krijgen. Vindt premier Erdogan. Hij zei dat voor het eerst op Internationale Vrouwendag en kreeg er veel kritiek op, maar dat weerhield hem er niet van zijn wens te herhalen. Drie kinderen per vrouw, dat is de enige manier om de bevolking van het land jong en op peil te houden. Ik heb wat advies voor Erdogan. 1. Ga vooral door met het doorvoeren van veranderingen in de pensioenwetten: het maakt mensen onzeker over hun inkomen op hun oude dag, wat er best eens voor kan zorgen dat ze meer kinderen krijgen zodat die later voor hen kunnen zorgen. 2. Pak de werkloosheid voortvarender aan, want mensen hebben nu eenmaal een inkomen nodig om hun kinderen te voeden. 3. Probeer niet langer vrouwen met een hoofddoek het recht te geven naar de universiteit te gaan: iedereen weet dat vrouwen minder kinderen krijgen naarmate ze hoger zijn opgeleid. 4. Lees en handel naar een recentelijk rapport van de Wereld Gezondheids Organisatie, waaruit bleek dat de baby- en kraamvrouwensterfte in Turkije op hetzelfde niveau ligt als in Kenia en Bangladesh, voornamelijk door een gebrek aan goed opgeleide vroedvrouwen en betaalbare, bereikbare gezondheidszorg en een gebrek aan hygiëne bij thuisbevallingen. Met andere woorden: hou de Turkse baby’s en moeders in leven. 5. Wees alsjeblieft niet zo arrogant te denken dat vrouwen hun keuzes rondom kinderen laten bepalen door wat een premier toevallig wil.

2 Comments »

2 Responses to “Drie kinderen”

Comments

  1. Dayon apr 17 2008 / 7am

    Hallo Frederike, ik ben het helemaal met je eens. Ik maak me ook heel erg zorgen over de kindersterfte. Ik hoef maar om me heen te kijken en vraag me dan af hoeveel kinderen bijvoorbeeld niet sterven aan wiegendood. Het is een streven van me om iets op te kunnen zetten met betrekking tot voorlichting aan vrouwen en zo een positieve (!) bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van Turkije.

    ps Ik lees met veel plezier je artikelen, thanks!

  2. Ellen apr 17 2008 / 2pm

    Je slaat de spijker op zijn kop Frederike! goed omschreven, ik ben het volledig met je eens!

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel