Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

Vandaag begint het Internationaal Filmfestival Istanbul. Morgen om vier uur ‘s middags zou het voor mij beginnen: ik heb een kaartje voor de film ‘Kaotik Ana’. Het ligt bovenop een hele stapel kaartjes die ik in de voorverkoop heb gekocht. Eindelijk eindelijk eindelijk naar een filmfestival in Istanbul. Ik heb ook een paar festivals voorbij laten gaan, zoals de vele thema-filmfestivals, waarvan ik het Bergbeklimmers Filmsfestival nog wel de wonderlijkste vond – echt, ik verzin het niet. Maar het Internationaal Filmfestival Istanbul is de grootste, en ik heb er veel zin in. Jammer alleen dat ik Kaotik Ana ga missen, want om twee uur begint een grote demonstratie van vakbonden tegen hervormingen in het sociale stelsel en het is hoog tijd dat ik me eens live in die kwestie ga verdiepen. Voor mij begint het festival dus een dagje later: maandagavond, 21.30, met de film Karamel. Als er niets tussenkomt. Insjallah.

No Comments »

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel