Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com
apr 13 2013

Nederlandse moslima’s in Istanbul

Gelukkig aan de Bosporus
Ze komen uit Hoofddorp, Randwijk, Amsterdam en Brussel, maar gaan nu op in het dagelijks leven van Istanbul. Tenminste, dat proberen ze. Wat geloof betreft passen ze ertussen: Renate, Inge, Deborah en Els zijn moslim, zoals de meerderheid van de Turken. Maar is dat genoeg om ergens op je plek te zijn?

fotografie: …

jan 21 2012

Terug naar je roots: toch geen Turk onder de Turken

Jonge Nederlanders met Turkse roots die hun geluk in Turkije gaan beproeven. Weg van het politieke klimaat in Nederland, op naar het land van hun ouders en grootouders, waar de economie bloeit en waar ze écht thuis zijn. De praktijk blijkt nogal eens anders.

Foto’s: Ahmet Polat. Foto van Cengiz Caglar volgt!

Metin (25) (niet …

nov 04 2008

De lokroep van de Turkse school

Nog steeds verhuizen er Nederlandse scholieren van Nederland naar Turkije om daar de middelbare school te volgen. Om ze grondig kennis te laten maken met de Turkse cultuur, om te voorkomen dat ze het verkeerde pad opgaan, maar vooral omdat ze daar in het onderwijs meer kansen hebben. Sema (16): “Ik ben hier gekomen om me op mijn lessen te …

mei 28 2007

De eerste 11 leerlingen van ROC Adana

Het ROC in Eindhoven geeft als eerste onderwijsinstelling lessen Nederlands in Turkije. Voor zakenmensen, voor studenten en voor immigranten. De eerste cursus is net van start gegaan. Hij trekt vooral verliefden, verloofden en getrouwden.

‘Mijn naam is Okan. Mijn achternaam is Can. Ik ben getrouwd met Desiree maar ik woon apart.’ Het is week twee van de cursus Nederlands …

Snel