Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

ISTANBUL – Een ‘Engel van goedheid’ wordt ze in de Turkse pers genoemd, de maandagavond in Amsterdam vermoorde crèche-eigenaresse Arzu Erbas. Verschillende Turkse ochtendbladen verhalen over de geboren Turkse en richten zich vooral op het feit dat ze met haar inkomen minder bedeelden in Turkije hielp.

Arzu prijkt op de voorpagina van Turkije’s grootste dagblad Hürriyet, dat ook een interview brengt met haar vader Mustafa, die in Rize woont, een stad in het noordoosten van Turkije. Met betraande ogen laat vader Erbas zich fotograferen, met in zijn handen een jaarverslag van woningcorporatie Het Oosten 2006 met op de cover zijn dochter. Hij heeft ook een foto geleverd van Arzu en haar man Hakki op hun trouwdag. ‘Ze was in Nederland een geliefde zakenvrouw’, zegt hij.

Ook dagblad Taraf ruimt flink ruimte in voor Arzu, met de kop ‘De moord waar Nederland over praat’. Ook hier een interview met vader Mustafa, die aanhaalt dat Arzu recentelijk nog meedong naar een ‘Appeltje van Oranje’ en werd ontvangen door de koninklijke familie. ‘De moordenaar’, zegt vader Mustafa, ‘moet zo snel mogelijk worden gepakt’.

No Comments »

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel