Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

ISTANBUL – Eén van de voornaamste Turkse oppositieleiders, Deniz Baykal, wil een televisiedebat over een vermeend corruptieschandaal waarin de regeringspartij AKP is verwikkeld. Premier Recep Tayyip Erdogan gaat naar verluidt niet op het onaanlokkelijke aanbod in.

Erdogan hoopt dat het schandaal overwaait, maar het houdt de Turkse politiek en vooral de media al weken in zijn greep. De spanning wordt hoog gehouden omdat er nog steeds geen bewijzen zijn geleverd voor de aantijgingen aan het adres van de AKP, terwijl de geruchtenmachine van mediamagnaat Aydin Dogan op volle toeren doordraait. Erodogan en Dogan zijn inmiddels water en vuur.
De rel begon met de veroordeling in Duitsland van enkele bestuursleden van een Turks-Duitse liefdadigheidsorganisatie, Deniz Feneri (Vuurtoren), wegens gesjoemel. Donaties werden misbruikt voor investeringen in onroerend goed.
Kranten van Dogans zakenimperium hebben sindsdien hardnekkig berichten verspreid dat de AKP ook uit de ruif van Deniz Feneri heeft gegegeten. Ze hebben de premier en diens AKP voor het eerst in zes jaar tijd in het defensief gedreven, maar geen bewijzen geleverd. Erdogan claimt ondertussen dat de kranten van Dogan de kwestie vooral breed uitmeten als wraak: andere divisies van Dogan’s imperium hebben recentelijk geen vergunningen gekregen voor flinke investeringen.

No Comments »

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel