Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

ISTANBUL – In Syrië worden sinds vijf dagen twee Turkse journalisten vermist. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Davutoglu probeert bij de Syrische autoriteiten opheldering te krijgen over het lot van de twee. Dat melden Turkse kranten donderdag.

Journalist Adem Özköse en cameraman Hamit Çoşkun staken een week geleden de Turks-Syrische grens over vanuit de provincie Hatay, waar de afgelopen dagen opnieuw honderden Syrische vluchtelingen Turkije binnenkwamen. Ze wilden naar de stad Idlib om een documentaire te maken. Sinds vijf dagen is er geen contact meer met de twee.

1 Comment »

One Response to “Turkse journalisten vermist in Syrië”

Comments

  1. Orhan Ertugruloglu mrt 18 2012 / 4pm

    Syrie wil journalisten ruilen tegen 9 Syrische generaals.

    In Syrie werden sinds een week twee Turkse journalisten vermist. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Turkije probeert bij de Syrische authoriteiten opheldering te krijgen over het lot van de twee. Journalist Adem Ozkoze en cameraman Hamit Coskun staken een week geleden de Turkse-Syrische grens over vanuit provincie Hatay, waar de afgelopen dagen opnieuw 1200 Syrische vluchtelingen Turkije binnen kwamen. Syrie wil twee journalisten ruilen tegen 9 Syrische generaals overgelopen naar Turkije. Dat melden Turkse kranten zondag. Adem Ozkose was aan boord van de Mavi Marmara, een van de zes schepen die in Mei 2010 werd aangevallen door Israelische Commando’s.

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel