Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

ISTANBUL – De staf van het Turkse leger heeft toegegeven dat één van de coupplannen tegen de regering van de AKP wel degelijk echt zou kunnen zijn. Het gaat om ‘Operatie Kooi’, een actieplan tegen de AKP-regering en de religieuze Gülenbeweging dat vorig jaar juni werd onthuld. Dat melden verschillende Turkse media dinsdag naar aanleiding van een verklaring op de website van het leger.

Vlak nadat het dagblad Taraf het plan onthulde, stelde de Turkse krijgsmacht al een onderzoek in naar ‘Operatie Kooi’ maar kwam toen snel tot de conclusie dat de coupplannen verzonnen waren. Het onderzoek draait vooral om de handtekening van kolonel Dursun Cicek, die onder de plannen zou staan. Vervalst, zei Cicek, en het leger steunde hem door ‘Operatie Kooi’ af te doen als ‘een papiertje’. Onlangs stelde het gerechtelijk laboratorium echter al vast dat het wel degelijk Ciceks handtekening betrof.

Nu zegt het leger bewijs in handen te hebben dat mogelijk toch het bestaan van het plan bevestigt. Welk bewijs dat is, blijft vooralsnog onduidelijk.

No Comments »

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel