Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

ISTANBUL –Turkse veiligheidsdiensten onderzoeken of er verband is tussen de Israelische aanval op het hulpconvooi aan Gaza en een PKK-aanslag op een Turkse marinebasis aan de Middellandse Zee, een paar uur eerder. Speculaties over een verband nemen toe in de Turkse pers.

Kranten schrijven al sinds maandag, de dag waarop de aanvallen werden uitgevoerd, over een mogelijk verband tussen beide gebeurtenissen. Ook politici geloven niet dat het toeval is dat het geweld elkaar zo snel opvolgde. Een politicus van de regerende AK Partij zei maandag al dat zijn partij niet denkt dat er toeval in het spel is. Ook Kilicdaroglu, leider van oppositiepartij CHP, speculeerde op een verband, net zoals de leider van een kleine religieuze partij. De Israelische geheime dienst zou de PKK hebben ‘ingehuurd’ om Turkije zo met een dubbele aanval te waarschuwen.

Enig bewijs voor een verband droegen zowel politici als media niet aan. Minister Atalay van Binnenlandse Zaken liet eerder weten ‘parallellen’ te zien tussen de aanvallen en beide incidenten grondig te laten onderzoeken, ook op ‘internationale dimensies’.

De beschuldigingen komen niet helemaal uit de lucht vallen: verschillende analisten wijzen erop dat agenten van de Israelische geheime dienst en Israelische oud-militairen zijn gesignaleerd in de Koerdische regio in Noord-Irak, waar de PKK bases heeft. Daar zouden ze leden van de Iraanse Koerdische organisatie PJAK trainen. Met medeweten van de Verenigde Staten, die er een manier in zouden zijn de Iraanse regering te destabiliseren.

1 Comment »

One Response to “Turkije onderzoekt banden Israel en PKK”

Comments

 1. Hektor jun 16 2010 / 1am

  Klopt, Israël is al jaren aanwezig in Noord-Irak en heeft zo zijn eigen interesses in de regio die botsen met die van Turkije, want de integriteit en soevereiniteit van Turkije wordt aangetast door de PKK/Peshmerge vanuit Noord-Irak.

  In de volgende video wordt de lastige vraag gesteld, dat Israelische geheime diensten actief zouden zijn in Noord-Irak, toenmalig premier Olmert ontkende hard, maar faalt in zijn redenering en staat voor schut:
  http://www.youtube.com/watch?v=3b52-uX-dzU
  (via http://www.hidemyass.com kunt u de video bekijken als het goed is, sinds youtube geblokkeerd is in Turkije)

  In de volgende video discussieert men over de Israelische belangen in Noord Irak. De Turkse reporter geeft aan dat Israel land omkoopt in Noord Irak en er zijn eigen gebouwen neerplant (kolonistische stijl á la Gaza).
  Part 1
  http://www.youtube.com/watch?v=shaOZnhHuQw
  Part 2
  http://www.youtube.com/watch?v=EL6CJIkpArE&feature=channel

  Britse documentaire of aanwezig van Mossad in Noord Irak
  http://www.dailymotion.com/video/x30emy_mossad-in-iraq_news

  Het Westen probeert al decennia lang Turkije te destabiliseren. Liever een zwak Turkije aan de grens dan een regionale supermacht. De laagopgeleide armere Koerdische bevolkingsgroep was een makkelijk doel om dit te bereiken. Er zijn zoveel minderheden in Turkije die het veel zwaarder hebben dan Koerden (Arameeèrs, Arabieren bv.), maar zij grijpen toch ook niet de wapens? De toetredingsonderhandelingen tot de EU is niets meer dan een wortel voor een paard houden die hem toch nooit te pakken krijgt, Turkije aan het lijntje houden dus. Turkije zal nooit in de Europese Unie komen en dat weet Abdullah Gul maar al te goed. http://www.youtube.com/watch?v=Yw1tBWuvuP4 In deze video vertelt Gul in 1995 (gelijk in zijn eerste zin) dat het duidelijk is dat Turkije nooit lid zal worden van de EU. In de rest van zijn toespraak legt hij uit waarom Turkije nooit in de EU zal komen en hij legt de hypocrisie van de EU uit. Verder legt hij uit dat historisch gezien, Turkije altijd al (het centrum of) een belangrijke speler is geweest in de wereldpolitiek en dat Turkije hier niet van kan ontkomen, een potentie die wordt tegengehouden door de zogenaamde EU onderhandelingen dus. Laten we niet vergeten dat ROJ TV die in Duitsland verboden werd omdat men een verband vond tussen de PKK en ROJ TV, ze naar Denemarken zijn verhuisd en vandaag de dag nog steeds vanuit Denemarken opereren. In Belgie is de moordenaar van Sakib Sabanci niet uitgeleverd aan Turkije en werd ze zelfs vroegtijdig vrijgelaten wegens ‘goed gedrag’, laat ik maar niet beginnen over de PKK kampen in Griekenland. Het Westen is net zo schuldig aan de destabilisatie en het bloedvergieten in Turkije als Israël en de Turkse jeugd zal dit nooit vergeten!

  Met vriendelijke groet,
  Turkse Nederlander

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel