Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

ISTANBUL – Istanbul is vanaf morgen een jaar lang officieel Culturele Hoofdstad van Europa. Op zeven locaties in de stad wordt zaterdagavond groots uitgepakt, onder andere met een groot vuurwerk in het bijzijn van president Abdullah Gül en een concert van de populaire zanger Tarkan op Taksim, het centrale plein van de stad.

Naast Istanbul zijn ook het Duitse Roergebied en de Hongaarse stad Pécs Culturele Hoofdstad van Europa in 2010. Istanbul presenteert zich als stad waar van oudsher vele culturen samenkomen: in de Ottomaanse tijd (1453-1923) was Istanbul een cosmopolitische stad met behalve Turken veel Armenen, Grieken, Joden, Polen en Albaniërs. Sinds de republiek is de grootste stad van Turkije homogener, maar nog altijd trekt de stad met 16 miljoen inwoners mensen van over de hele wereld.

Aan Istanbul 2010 werken kunstenaars uit de hele wereld mee. De activiteiten worden niet alleen gehouden in de centrale stad, maar ook in de verre buitenwijken, zodat ook Istanbullers die ver van het culturele centrum afwonen, een cultureel graantje kunnen meepikken.

No Comments »

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel