Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

ISTANBUL – Honderdtwintig mensen uit twaalf families vluchten weg uit Bilge, het Turkse dorp waar maandagavond tijdens een bruiloft 44 mensen werden vermoord. De gezinnen zijn hun leven niet zeker omdat de moordenaars uit hun gezin kwamen en er is gedreigd met wraak.
De families die nu het dorp in het zuidoosten van het land verlaten, worden sinds de moordpartij beschermd door de militaire politie. Maar omdat die hun leven niet langdurig kan beschermen, zit er voor de families niets anders op dan te vluchten. Trucks worden volgeladen met huisraad, meubels en dieren; waar de gezinnen naartoe moeten, is echter nog volstrekt onduidelijk. Of de vlucht hun levens zal redden, wordt bovendien betwijfeld.
De 44 slachtoffers zijn inmiddels begraven. De laatste rustplaatsen zijn in allerijl gegraven door een aantal graafmachines. De precieze reden van de moordpartij is nog niet duidelijk, maar zeker is dat er een langdurige familievete aan ten grondslag ligt. Een expert verklaarde in een Turkse krant dat het geen klassiek geval van eerwraak betreft. In dat geval wordt er namelijk gericht iemand vermoord en niet zomaar in het wilde weg geschoten.

2 Comments »

2 Responses to “Families moordenaars ontvluchten Turks dorp”

Comments

  1. Sevil mei 23 2010 / 12pm

    Wat mij opvalt is dat in dit soort berichtgeving, waar dus iets negatiefs in het nieuws is, nooit wordt vermeld dat het in feite om koerden/een koerdisch dorp gaat. altijd wordt gezegd dat het ”turks” is terwijl dit niet klopt. echter wanneer het om iets positiefs gaat wordt meestal wel duidelijk gezegd dat het om koerden gaat. ik vindt dit erg verdacht en heb het idee dat dit bewust wordt gedaan..

  2. Sevil mei 23 2010 / 12pm

    natuurlijk is het verschrikkelijk wat er is gebeurt, het maakt niet uit wie het heeft gedaan, het zijn überhaupt geen mensen te noemen. maar ik bedoel dat ik heb opgemerkt dat men bewust de turken in een negatief daglicht wil zetten.

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel