Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

ISTANBUL – Een commerciele Turkse tv-zender start binnenkort een serie over Ergenekon, de schimmige bende die een complot smeedde om de Turkse staat omver te werpen. De makers, die voorlopig anoniem blijven, beloven een geromantiseerde serie gebaseerd op de werkelijkheid. Dat meldt het dagblad Milliyet vandaag.
De bende Ergenekon werd eerder dit jaar ontmanteld. Tientallen ex-militairen, journalisten en politici werden gearresteerd op verdenking van het plegen en plannen van moorden. Zij wilden Turkije destabiliseren en zo klaarstomen voor een staatsgreep. De processen tegen de verdachten zijn inmiddels in volle gang en blijkbaar bieden de dossiers genoeg aanknopingspunten voor een langlopende serie. Verschillende in Turkije bekende acteurs en actrices hebben zich inmiddels aan de serie verbonden.
Het is niet de eerste keer dat er in Turkije een tv-serie wordt gemaakt over de actualiteit. Kurtlar Vadisi (Vallei der Wolven) is een illustere voorganger, over de banden tussen staat en maffia. Die serie krijgt kritiek wegens het vele geweld en de nauwelijks verhulde en volgens sommigen gepromootte rechtse ideologie.

1 Comment »

One Response to “‘Ergenekon’ wordt serie op Turkse tv”

Comments

  1. Peri dec 26 2008 / 4pm

    Een geromantiseerde serie gebaseerd op de werkelijkheid.

    Nou, ik ben benieuwd. Niemand weet precies wat de werkelijkheid is namelijk :))

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel