Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

ISTANBUL – In Turkije zijn deze zomer al tientallen mensen overleden door onvoorzichtigheid bij het slapen op het dak. Jongste slachtoffer is een tienjarig meisje in de westelijke provincie Bursa, dat met haar familie op het dak sliep vanwege de hitte: ze werd ‘s nachts wakker en tuimelde van drie hoog naar beneden. Dat melden verschillende Turkse media vrijdag.

Alleen al in de zuidoostelijke provincie Diyarbakir kwamen in de afgelopen tien weken dertig mensen om en raakten tachtig mensen gehandicapt door ongelukken bij het dakslapen. Landelijke cijfers zijn er niet, maar een arts in Diyarbakir laat weten dat in zijn regio alleen in het verkeer meer doden vallen.

Ongelukken gebeuren bij het naar boven of beneden klauteren, maar ook als mensen ‘s nachts wakker worden: de daken hebben geen hekwerk en in slaperige toestand verliezen vooral kinderen makkelijk hun evenwicht. Het treft vooral armere gezinnen, die geen airconditioning hebben om de temperaturen oplopend tot veertig graden celcius het hoofd te bieden.

1 Comment »

Blog posts on this article

  1. Kijken naar de volle maan at Journalist in Turkije okt 02 2010 / 2pm

    [...] hoorde ik zacht snurken en ademhalen. Het kleine jochie lag in het midden, voor de veiligheid – want zoals je hier kunt lezen, is dakslapen niet altijd veilig. Maar uiteindelijk viel ik toch in slaap, en werd ik weer wakker door een ochtendbriesje op mijn [...]

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel