Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

Nee, nee, nee, de youtube-blokkade is níet opgeheven. Dinsdag schreven wereldwijd allerlei kranten dat de site in Turkije weer toegankelijk was, en ik vond het al stom van mezelf dat ik dat gemist had. Hoe komt het dat ik het vrijwel dagelijks even check en er blijkbaar toch iets aan me voorbij is gegaan? Ik gaf de techniek de schuld: het schijnt een tijdje te duren voor het hele land weer is aangesloten – wat gek is, want youtube uitzetten lukt altijd in een handomdraai. Maar nu weet ik hoe het zit: kranten hebben blijkbaar elkaars kopij overgenomen zonder even de moeite te nemen iemand in Turkije te vragen of ze youtube alweer konden bereiken. Zo’n simpel vraagje had tot een simpel antwoord geleid: Nee, youtube is nog dicht. Had er vandaag ook geen officieel persbericht hoeven te verschijnen met daarin de verklaring dat de blokkade nog steeds van kracht is. Nou ja, de aandacht is maar weer eens op de kwestie gevestigd, altijd goed. Maar mocht je nou binnenkort in de krant lezen dat Turkije de youtube-blokkade heeft opgeheven, geloof dat dan niet zomaar. Eigenlijk kun je het alleen zeker weten als ondergetekende het hier schrijft ;-)

1 Comment »

One Response to “Youtube-verwarring”

Comments

  1. Johanneke aug 28 2008 / 4pm

    Ik dacht al, kan niet waar zijn, niets van gelezen op jouw site

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel