Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

Voor flink wat mensen is Turkije dit: dansen in openluchtrestaurants, zo goed als naakt over straat lopen, waar je wilt varkensvlees bestellen, op elke straathoek bier verkrijgbaar. Ik ben voor het eerst in een doorsnee toeristenplaats en het lijkt wel een andere wereld. Ik heb me snel aangepast natuurlijk. Zodra ik in mijn hotel was, heb ik me omgekleed: weg lange broek en net shirt, kort jurkje aan met bikini eronder. Hup even een duik in het zwembad, toen een biertje aan de rand van het zwembad en binnen een half uur dom kletsen met vier verschillende maar toch ook dezelfde Turkse barjongens. ‘s Avonds uit eten geweest met twee Nederlandse meiden (ik schrijf een verhaal over één van hen), dat was leuk. Maar op de een of andere manier voel ik me vreemd in mijn korte strakke jurk. Alsof ik het niet ben, of alsof het hier niet Turkije is. Maar ik ben het wel, en het is wel Turkije. Het is alleen maar een andere wereld in hetzelfde land.

4 Comments »

4 Responses to “Zelfde land, andere wereld”

Comments

 1. Ellen aug 13 2008 / 3pm

  Hihi leuk beschreven en zooooo waar!

 2. Brigit aug 14 2008 / 9am

  Maar lieve schat, in Istanbul is het toch vergeven van de korte strakke jurkjes?

 3. Fréderike Geerdink aug 14 2008 / 9am

  Brigit, ik hoor het al: nooit in een doorsnee Turkse toeristenplaats geweest. ‘t Is echt anders, en dat jurkje doe ik in Istanbul niet aan, zeker niet in mijn buurtje.

 4. DolceVita aug 24 2008 / 5pm

  Istanbul is de stad der stadten!! van de mooie mode, van de vreemd turks sprekende meisjes die haast over hun eigen tong rollen zo netjes! kleding in overvloed en kort vooral, alleen is het een feit met wie ga je om, hoe vrij ben je hierin en waar en in welke plek woon je, het ligt aan de factoren, een toeristische plek kun je niet vergelijken met een doorsnee stadje inwoners. zoveel verschillen ook turkije word gelukkig multi cultureel !!

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel