Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

Ik was een paar dagen te gast bij een Turkse familie. De vrouw des huizes kijkt af en toe naar Roj TV, een Koerdisch kanaal dat uitzendt vanuit Denemarken. Roj TV is al jaren een doorn in het oog van Turkse burgers en de overheid, die het zien als PKK-propagandazender. De moeder van de familie waar ik was, kijkt er volgens mij vooral naar om zich even lekker te ergeren. Aan voor de hand liggende dingen als het nieuws uit Koerdisch perspectief, maar ook bijvoorbeeld aan het weerbericht voor ‘Koerdistan’ (incluis: Turkse steden). Maar deze keer was er niets om zich over op te winden. Roj TV zond een natuurdocumentaire uit. Ze keek alleen maar en zei niets. Dus besloot ik de opwinding een beetje aan te wakkeren. Ik zuchtte eens diep en zei: “Koerdistan is prachtig, vind je niet?” “Wát zeg je?”, antwoordde ze met grote ogen. “Dat is Turkije, niet Koerdistan! Koerdistan bestaat niet!” Maar toen zag ze mijn ogen en schoot ze in de lach, en ik ook. Heerlijk toch, als zo’n simpele grap effect heeft.

1 Comment »

One Response to “Koerdistan is prachtig”

Comments

  1. Raber jul 04 2009 / 4pm

    Dat heb jij gelijk, natuur van Koerdistan is heel mooi en rijk.
    Kijk even naar bergens en het water dan zie jij paradeis op aarde.

    rabar

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel