Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

Wil je een Koerdisch zintuigenpakket? Of wil je dat ik, waar dan ook in Turkije of Nederland, een lezing kom geven, of zelfs Koerdisch voor je kom koken? Of hou je het leive simpel en kies je voor je naam op de bedankpagina in mijn boek? Kan allemaal! Het zijn allemaal zogeheten ‘tegenprestaties’ die ik heb bedacht voor mijn crowdfundingcampagne, die deze week van start is gegaan. Het idee: u steunt mij financieel, ik geef u als dank een cadeautje. De campagne gaat me de mogelijkheid geven door te werken aan mijn boek over de Koerdische kwestie. Meteen een bijdrage doen? Ga dan naar www.voordekunst.nl en begin met stap 1: bekijk het filmpje! Nog wat argumenten en overtuiging nodig? Even doorlezen dan!

De bedoeling van mijn boek, dat onder de (voorlopige) titel ‘de Koerdische kwestie, de open wond van Turkije’ zal worden uitgegeven bij uitgeverij Het Spectrum, is om de menselijke kant van de Koerdische kwestie in Turkije te laten zien. De kwestie is doorgaans alleen in het nieuws als er dood en geweld te melden valt. Natuurlijk, als journalist snap ik wel hoe dat komt, ik weet hoe nieuws werkt. Maar dat wil niet zeggen dat ik me erbij neer hoef te leggen, toch?

Ik reis rond in de Koerdische regio’s van Turkije en heb keer op keer van dichtbij gezien dat de Koerdische kwestie veel meer is dan geweld. Sterker nog: zonder de persoonlijke getuigenissen te horen van de mensen die er elke dag direct mee te maken hebben,m is het onmogelijk te begrijpen wat er werkelijk speelt in de regio, en in Turkije.

In het nieuws is nauwelijks plek voor deze belangrijke persoonlijke verhalen. Als journalist draag ik natuurlijk bij aan de eenzijdige berichtgeving in veel media. Ik voel de verantwoordelijkheid om de balans een beetje te herstellen. En om dat goed te doen, wil ik dit boek schrijven. In het Nederlands én Engels.

Overtuigd? Bijna? Waarom ga je niet naar de site om de video te bekijken? En check even wat ik nog meer voor cadeautjes heb bedacht voor donateurs. Bij voorbaat mijn diepe dank!

 

No Comments »

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel