Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

Ter verdediging voer ik aan dat je dat in Nederland gewoon niet hebt, illegale boekenverkoop op straat. Dus toen ik bij Kabataş van de boot naar het trammetje naar Taksim liep en een kleedje aantrof met een meneer erop en een rijtje boeken, dacht ik niet meteen: illegale handel, dóórlopen! Nee, ik zag de knalroze kaft van het boek Aşk (Liefde) van Elif Şafak, en ik voelde mijn drang om eens een Turks boek te lezen. Zeven lira, mooi prijsje, en hup het boek was van mij. Wel een beetje een rafelige kaft, eigenlijk, dacht ik terwijl ik het bekeek. En toen pas viel het kwartje. Had ik niet net de vorige dag in de krant nog gelezen over een politieactie waarbij één miljoen illegale boeken met een waarde van 25 miljoen lira in beslag waren genomen bij drukkerijen, boekwinkels en depots? Mijn aanschaf was er blijkbaar doorheen geglipt. Wat suf zeg: ik verdedig graag auteursrechten, zit nota bene in het bestuur van de FreeLancers Associatie, die zich fel uitspreekt tegen auteursrechtschendingen, en ik herken de illegale copie niet eens the minute dat ik er zowat letterlijk over struikel. Moge God mij snel straffen, en ervoor zorgen dat de pagina’s verpulveren zodra ik ze omsla.

No Comments »

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel