Kurdish MattersNieuwe site! Volg me tijdens mijn werk aan mijn boek over de Koerdische kwestie: www.KurdishMatters.com

Serveersters worden geslagen, één vrouw wordt aan haar haren door het restaurant naar buiten gesleept en een politie-auto ingesleurd. Ze wordt zes uur vastgehouden en verkracht. Een staaltje bruut politie-optreden? Nee, een bende die zich in nep politie-uniformen had gehesen en het restaurant kwam voorrijden in een auto met zwaailicht. Het eerste wat de ‘politie’ deed toen ze het restaurant binnenkwam, was de gasten om hun identificatie vragen. Niemand die de ‘politie’ vroeg zich eerst zelf eens te identificeren, niemand die bij het uit de hand lopende geweld besloot de politie te bellen. Het laat goed zien, zeggen deskundigen nu, hoe weinig vertrouwen mensen in de politie hebben. Aan de politie vragen of ze zich willen identificeren, kan bij de échte politie tot problemen leiden, en ja, ook tot geweld. Dus dat doe je niet zo makkelijk. En erger nog: waarschijnlijk zijn er mensen in het restaurant geweest die werkelijk dachten dat de bendeleden politieagenten waren. De Turkse politie heeft, kortom, nogal een imagoprobleem. De overheid roept burgers op toch vooral niet te aarzelen politiemannen en –vrouwen om hun politieinsigne te vragen en werkt ondertussen aan een insigne dat ‘niet te vervalsen is’. Ander probleempje: het kost maar een lira of 85 (zo’n 45 euro) om er picobello als een politieagent uit te zien. En een niet na te maken uniform, da’s al net zo ondenkbaar als een niet na te maken insigne. Kortom, het echte werk ligt bij het politiekorpsen zelf. Als die nou zorgen dat ze van onberispelijk gedrag zijn, dan zal het publiek voortaan metéén alarmnummer 115 bellen als ze een agent zich zien misdragen. Een politieman die zijn boekje te buiten gaat, dat moet een boef zijn!, zoiets. Het zal nog wel even duren, want met het gedrag van de echte politie gaat het bepaald niet de goede kant op, zo meldde Human Rights Watch deze week. In politiebureau’s en gevangenissen wordt minder mishandeld, maar op straat gaat het juist vaker mis. En in restaurants dus. Oh nee, die waren nep.

1 Comment »

One Response to “Dat moet een boef zijn!”

Comments

 1. Orhan dec 29 2008 / 11pm

  Kzal eens iets vertellen.
  De Marrokanen in Frankrijk hebben ook eens de boel op stelten gezet.Wat was de reactie van vele Europeanen.
  Stuur ze naar hun eigen land.Hoe heeft de FRANSE politie toen gereageerd?Niet anders dan de Turkse politie.
  De Turkse politie moet dag in dag uit vechten voor hun leven.
  Er krioelt in Turkije duizenden terroristen die gefinancieerd worden door vele landen.Maar ja dat begrijpen vele Europeanen toch niet.OF HET WEL WETEN MAAR DOM DOEN.
  Politie moet hard optreden tegen zulke mensen die de veiligheid van Turkse burgers in het gedrang brengen.Mensen moeten zich veilig voelen.Daarvoor moet de politie ervoor zorgen en dat doen ze gelukkig goed.
  Ik hoor van vele collega´s op het werk dat vreemdelingen die iets mispeuteren in België het land moeten uitgezet worden.
  Bandieten, terroristen moeten opgehangen worden en niet in de gevangenis gestoken worden want wij moeten dan nog eens belasting betalen voor die smeerlappen.
  Denken jullie nu echt dat er in de Turkse gevangenissen onschuldige mensen zitten?
  Een Duitse burger met Turks root is doodgeslagen door de Duitse politie.Human Rights Watch , ik roep naar jullie.Waar waren jullie toen?Heeft die Turkse man geen rechten?Neen alles wat er in Turkije gebeurd moet in het spot gebracht worden.Turkije mag zeker niet bij de EU komen.Zulke beelden komen dan te pas.Wat hebben we te hroen gekregen met de oorlog in Irak.
  Overal geheime gevangenissen in Europa waar er gefolterd wordt.Human Rights Watch zou dit niet geweten hebben hé!!!
  Ik zeg altijd.Kijk eerst in je eigen pot eer je een ander zwart maakt.

Leave a Reply

 tekens beschikbaar

Snel